INSPIRÁCIÓ

Elmesélem nektek, hogyan lettem másfél év alatt Magyarország egyik legismertebb előadójának háttértáncosa. Ezzel a személyes történettel szeretném inspirálni a fiatalabb generációt.

2009-ben kezdtem el táncolni, és a következő évre már az akkor ismert sztárénekes SP (Éder Krisztián) háttértáncosa lettem.

Hogyan is értem el ezt?

Minden az első táncórámon kezdődött. Amint megtettem életem első lépéseit első tanárom óráján, egyből a tánc megszállottja lettem. Éjjel-nappal gyakoroltam, amikor csak tudtam, de nem ám csak táncolgattam – erről van egy jó mondás: ,,Ha csak gyakorolgatsz, akkor csak táncolgatni fogsz, de ha gyakorolsz, akkor táncolni fogsz.”

Bár keményen hangozhat, mégis igaz: ha nem érted a kettő közti különbséget, sosem leszel sikeres.

Kőkemény tréninget építettem fel magamnak, amit folyamatosan nehezítettem, fejlesztettem, hiszen a legelején az ember még nem tudja, hogyan kell hatékonyan / jól gyakorolni. Sokat kísérleteztem, idővel saját tapasztalatokat szereztem és tánctanáraim segítségével egyre jobbá váltam. Körülbelül fél éve táncoltam, amikor elérkezett az első komolyabb lehetőség: egy castingot hirdettek videóklip forgatásra. Elmentem, megpróbáltam, de nem kerültem be. Szerencsére olyan típus vagyok, akire ez nem negatív hatással volt, hanem éppen ellenkezőleg: felszívtam magam és még keményebben kezdtem el gyakorolni, mert tudtam, ez a kulcsa, hogy a legjobb táncosok közé ”felnőhessek”.

Tanulság: nem szabad feladni egy kudarc után, még akkor sem, ha az első az!

Amikor megtanultam hatékonyan gyakorolni, onnantól kezdtem el igazán fejlődni. Eljártam több helyre táncolni, több tanártól tanulni, így ez megsokszorozta a hatást. Sosem panaszkodtam, hogy fárasztó, sosem hibáztattam mást, ha nem úgy sikerült. Mindig magammal foglalkoztam és magamra figyeltem, így kitapasztaltam, mi jó nekem, mi nem. Mindenben benne voltam, amire csak lehetőséget kaptam (táncos videó forgatások, fellépések..) Tudtam, minden lehetőséggel több leszek és előrébb jutok, és amikor ott voltam, csináltam, nem csak csinálgattam!

Nagyon fontos, hogy sose vegyük félvállról azt, amit tényleg szeretnénk. Egy táncóráról sem jöttem ki úgy, hogy nem volt értelme – minden egyes alkalommal a maximumot beleadtam. Kezdtek felfigyelni rám oktatóim, és én be akartam bizonyítani nekik, hogy méltó vagyok a figyelmükre.

Amikor testvéremmel megkaptuk a lehetőséget, hogy néhány fellépés erejéig helyettesíthetjük SP akkori fő táncosait, éltünk a lehetőséggel és nem okoztunk csalódást. Innentől kezdve nem volt megállás. Ami ezután jött, az volt az álmom beteljesülése.

Most itt vagyok, és próbálom tanítani a mai fiatalokat, elhitetni velük, hogy bármit elérhetnek, ha igazán akarják! Gyere és csatlakozz hozzám, hogy segítsek valóra váltani a te álmaidat is!

Január 22-én ingyenes nyílt órámon kipróbálhatod órámat kötelezettségek nélkül!

XI. Galvani utca 1-3. Innovációs Park. Frem Studio (a kaputól 30 métert sétálva jobbra)

17:00-18:00

Jelentkezz az alábbi elérhetőségek egyikén! 🙂

bltcrew.steve@gmail.com

06 30 693 2984