Táncoktatónk, Barni első nemzetközi tábora

Az első táborom külföldön.

Amikor komolyabban belekerültem a tánc világába, csak a saját fejlődésemre koncentráltam és mindent annak az érdekében csináltam, hogy elismert táncos legyek itthon. A legjobb fejlődési lehetőségek egy táncos számára a külföldi tánctáborok. Sokat szemezgettem ezekkel a képzésekkel, de még nem tehettem meg anyagilag, hogy egy ilyen tábort kifizessek magamnak. 18. szülinapomra azt kértem a szüleimtől, hogy részt vehessek egy ilyen táborban, és szerencsére beleegyeztek.

Így történt az, hogy friss 18 évesen egyedül kiutaztam Lengyelországba a FairPlay nevezetű tánctáborba, ami kétség nélkül Európa legnagyobb Urban Dance eseménye.

Nagyon izgatott voltam, hogy végre eljutottam a FairPlay-re, de közben tartottam attól hogyan fogok ismerkedni egyedül külföldön. Szerencsére a táncosok nagyon nyitottak voltak és egyből összebarátkoztam egy Izraeli csapattal, akikkel azóta is tartom a kapcsolatot.

A workshopok egy hatalmas hangárban voltak, ahol egyszerre 400 táncos is elfért. Az oktatót kivetítőkről lehetett nézni, mert esélytelen volt, hogy lásd szabad szemmel a mozdulatokat. Szokatlan volt a környezet, pár napba telt, amíg el tudtam magamat engedni az edzéseken.

Egyszerre voltam hálás annak, hogy a lehetőségem volt az táncos világ legnépszerűbb oktatóitól tanulni, és egyszerre volt bűntudatom amiatt, mert a táncosok képzettsége sokkal magasabb volt az enyémnél, és sokszor úgy éreztem magamat a workshopokon mintha eddig nem is táncoltam volna.

Ekkor határoztam el magamban, hogy mostantól sokkal komolyabban veszem a táncot és bármilyen edzésen vagy workshopon veszek majd részt a jövőben 100%-nál is többet fogok nyújtani annak az érdekében, hogy olyan szintre léphessek, mint a külföldi táncosok.

Mindent összevetve egy életre szóló élmény volt, nagyon sok barátot szereztem, óriási inspirácó volt, és ráébredtem azokra a hibákra, amiket addig elkövettem táncos karrierem során.

Mindenkinek, aki kicsit is komolyabban szeretne táncolni, ajánlom, hogy látogasson el egy külföldi táborba, mert nekem felnyitotta a szememet a kinti táncosok hozzáállása.